Er zijn inmiddels zeven kunstboeken verschenen.

De kunst om te zijn geeft een kleurrijk overzicht van mijn Portugese werken.

Eiland zonder woorden geeft blijk van mijn passie voor de eenvoud van het Texelse landschap.

Oerboek is een boek dat verder gaat dan schilderen alleen. Aan de hand van een zestal series schilderijen probeer ik in het diepe te springen.

Spaans benauwd gaat over de hitte van het Spaanse landschap, maar ook over de vraag in hoeverre je jezelf nu wel of niet moet laten zien. 

Pad van de eenvoud geeft aan de hand van foto's en woorden een verslag van een (Portugese) reis naar de eenvoud.

Blauwdruk is een blijk in beeld en tekst van mijn voorkeur voor blauw. Vooral mijn zeegezichten en mijn abstracte houten beelden komen aan bod.

Texel De kunst van de eenvoud is mijn nieuwste boek en toont zonder veel woorden een overzicht, een collage van mijn Texelse schilderijen.

De boeken zijn uitgevoerd in full-colour en voorzien van een hardcover-omslag. De schilderijen en beelden die in de boeken worden getoond, zijn vanzelfsprekend van de hand van de kunstenaar, evenals de teksten, de gedichten en de vormgeving. Om deze boekprojecten tot stand te kunnen laten komen, heb ik mijn eigen uitgeverij in het leven geroepen: Casa de Sentidos, vrij vertaald uit het Portugees betekent dit "Huis van Bezinning". De boeken worden volledig in eigen beheer uitgegeven en kunnen worden besteld voor € 27,50 per exemplaar, excl. € 2,50 verzendkosten. Wilt u een boek bestellen, dan kunt u een mail sturen naar info@roelbrakenhoff.nl.